Legfőbb Táplálkozási Hibák

Túl sok gyors cukor és zsír, elégtelen mennyiségben fogyasztott friss gyümölcs és zöldség, kevés folyadék, – mindenki (vagy majdnem mindenki) ismeri a nótát. Mégis, fontos volna tudatosan megjegyezni a továbbiakban, hogy melyek azok a táplálkozási szokások, amelyek hosszú távon egészségügyi problémákhoz vezetnek.

 

  • Túl sok cukrot és finomított szénhidrátot fogyasztunk: ez az inzulinszint emelkedéséhez vezet, és számos kellemetlenséghez, ami ezzel jár.
  • Túl sok „gyári” termékből származó telített zsírsavat fogyasztunk, melyek a túlzott cukor- és zsírfogyasztást is beleértve számos szív- és érrendszeri megbetegedés kialakulásához vezetnek.
  • Túl kevés vitamint és ásványt fogyasztunk, melyek a szervezet hó felépítéséhet nélkülözhetetlen anyagok.
  • Hiányt szenvedünk antioxidánsokban, melyek alapvető fontosságúak a szabad gyökök által a szervezetünkben okozott károk megelőzésében.
  • Nem iszunk elég jó minőségű ásványvizet. Kevésbé magas ásványtartalmú ásványvizet javasolt fogyasztani, leginkább olyanokat, amelyek hegyi forrásokból származnak. A magas ásványtartalmú vizek, melyek olyan divatosak napjainkban, túlterhelik szervezetünket, anélkül, hogy feltöltenél azt ásványi anyagokkal (az ember nem képes kavicsot enni!) A dehidratáció felgyorsítja a szövetek öregedését, és mérgezését.